logo

West-Friesland Muziekfestival 2018

Categorie
Concert
Gepasseerd
zondag 4 november 2018 00:00
Locatie
"De Binding" in Zuid-Scharwoude

Het West-Friesland Muziekfestival wordt dit jaar voor de 43e keer gehouden. Locatie: Theater "De Binding", Bosgroet 12 in Zuid-Scharwoude op 3 en 4 november 2018. De speeltijd is 20-25 minuten per deelnemend orkest en er wordt één muziekstuk beoordeeld door de jury die aan het einde van de optredens een opbouwend rapport aan de vereniging meegeeft. Het grootorkest van Aurora deelt mee op zondag 4 november 2018 (start programma 13.00 uur).  
Volgorde van ons te spelen programma:
1. We openen met "Yellow Mountains" van Jacob de Haan
2. Dan het te beoordelen stuk "Fate of the Gods" van Steven Reineke
3. En we sluiten af met "The Best of Phil Collins" in een arrangement van Frank Bernaerts.

Over Fate of the Gods:
De componist Steven Reineke speelde al in zijn jonge jaren trompet en als componist schrijft hij werken voor orkest en harmonieorkest, ook in combinaties met koren en vocaalsolisten.
Fate of the Gods is gebaseerd op verhalen uit de Scandinavische mythologie.
Het stuk vertelt over Ragnarok: een ongelofelijke oorlog tussen de goden van het goed en het kwaad en die tegelijkertijd zowel een begin- als een eindpunt markeert. Deze strijd resulteert namelijk in het einde van de kosmos, maar de levensboom houdt stand; de Yggdrasil. Deze boom brengt het leven weer tot stand en nu komen alleen de goede krachten terug. Het kwaad heeft zichzelf vernietigd en er ontstaat een idyllische wereld vol vreugde en overvloed. Het goede overwint alles.

www.wfmuziekfestival.nl
Foto: Donateursconcert 2018 Vincent Bouwer
Vincent Bouwer 2018-04-21 Aurora en Koor 3

 

 
 

Powered by iCagenda