logo

Aurora is een muziekvereniging met enthousiaste leden van alle leeftijden. De leden zetten zich niet alleen muzikaal in om elk concert tot in de puntjes gerepeteerd uit te voeren: ook heeft de vereniging actieve werkgroepen (muziekcommissie, pr-commissie, gondelvaartcommissie) en zijn leden actief en creatief op het gebied van inkomsten genereren (nostalgie: het fysiek ophalen van oud papier in Koedijk, het collecteren voor het Anjerfonds).

Op dit moment heeft de vereniging een groot orkest en een leerorkest (BOA). Beide orkesten staan onder de ervaren leiding van dirigent Simon Boerke. (Repetitie-avond: vrijdag in De Rietschoot te Koedijk).IMG 0490

Een harmonieorkest (zoals Aurora) bestaat uit houten en koperen blaasinstrumenten, een slagwerkgroep en eventueel strijkbassen. De groep houtblazers bestaat uit de klarinetten, fluiten, hobo's, fagotten en de saxofoons. De koperblazers zijn de trompetten, hoorns, trombones, baritons en bassen. De concertmeester is de eerste soloklarinettist, zoals de eerste vioolsolist bij een filharmonisch en symfonisch orkest.

Een stukje geschiedenis.......
Muziekvereniging Aurora is op 15 februari 1891 opgericht door de heren Cornelis Bos Lzn. en Pieter Bijhouwer en behoort hiemee tot de oudste muziekverenigingen van Nederland. Indertijd startte men met 10 leden als fanfareorkest. In 1910 werd het orkest uitgerust met klarinetten en sindsdien is Aurora een harmonieorkest.


Repetities:
Iedere vrijdagavond van 18.45 tot 22.15
BOA: 18.45-19.45Foto Daniël Vos  1
Groot orkest: 20.00-22.15
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Postadres Aurora: Kanaaldijk 236, 1831 BE Koedijk

Locatie:
Ontmoetingscentrum De Rietschoot
Saskerstraat 22, 1831 CR Koedijk
Tel. 072 - 561 55 95
De Rietschoot is prima bereikbaar met de buslijnen 2, 3 en 4. Tevens is er een ruime parkeergelegenheid aanwezig aan de achterkant van het gebouw.

Bankgegevens Aurora
Rabobank: NL77 RABO 0376 4871 94 (voor contributie, donaties en alle andere geldelijke zaken).
Kamer van Koophandel: V 40634545
Aurora is aangesloten bij de KNMO www.knmo.nl 
KNMO is de nieuwe muziekkoepel voor amateurmuziek vanuit de fusie KNFM* & VNM. De KNMO stelt zich als overkoepelende muziekorganisatie ten doel: het op landelijk niveau bevorderen van de (amateurmuziek) muziekbeoefening en aanverwante vormen van (amateur) kunstbeoefening en het behartigen van de gezamenlijke belangen van haar leden en de daarbij aangesloten verenigingen.
*De Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNFM) is een belangenorganisatie voor amateurmuziekverenigingen in de sector blaas- en slagwerkmuziek, show, majorette, twirl en color guard.

Opleiding
De opleiding van onze leden wordt grotendeels verzorgd door Artiance Centrum voor de Kunsten.
Bij het A-diploma (of vergelijkbaar speelniveau) kun je gedeeltelijk doorstromen naar het groot orkest. Bij een B-diploma (of vergelijkbaar speelniveau) kun je volledig meespelen in het grote orkest.

Je kunt natuurlijk ook privéles nemen bij een gediplomeerde docent(e).

Instrumenten
De vereniging verstrekt haar leden een instrument in bruikleen voor zover de voorraad strekt. Al onze instrumenten verkeren in een goede staat en worden regelmatig onderhouden. Eventueel optredende defecten aan het instrument worden zo spoedig mogelijk door een profesionele reparateur hersteld. Leden die een eigen instrument hebben dienen zelf de kosten van onderhoud te dragen. De vereniging kan eventueel bemiddelen.Anita es-bas

Contributie
€ 154 per jaar voor leden met een eigen instrument. De huur van een instrument bedraagt € 25 per jaar.
€ 124 per jaar voor leerlingen/scholieren met een eigen instrument. Het meespelen bij het BOA (BrugOrkestAurora) is het eerste jaar gratis, wie daarbij een instrument gebruikt van de vereniging, betaalt € 50 euro per jaar.
De contributie wordt per halfjaar geïnd via een factuur
. Betaling per maand is ook mogelijk door middel van een automatische overschrijving. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. 

Verzekering
In de contributie is inbegrepen een ledenverzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid. Tevens bestaat voor leden van Aurora de mogelijkheid om het eigen instrument via de vereniging te laten verzekeren.
Donateurs
Voor een vaste bijdrage van € 10,00 per jaar bent u al donateur en een enorme steun voor onze vereniging.
Met dit donateurschap krijgt u steeds 2 gratis toegangskaarten voor het jaarlijkse donateursconcert.
Als u ons wilt blijven steunen, zien wij uw financiële bijdrage graag tegemoet op
NL86 INGB 0000 4957 91 t.n.v. Muziekvereniging Aurora Koedijk met vermelding van "Donateur".